Laddar Evenemang
JUBILEUMSFESTIVAL

Herr Kattzon & Lilla Morrhår

Värme, humor och starka känslor (fr. 2 år)

lördag
7 oktober 2023
kl 11.30
65 kr 40 min / Ingen paus Studion
Arrangör: Vara Konserthus

Herr Kattzon & Lilla Morrhår

Värme, humor och starka känslor (fr. 2 år)

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023.  

Hur känns det när en ny familjemedlem kommer hem? Nyfikenhet, dramatik och pirr i magen – många känslor får plats och kanske kan det vara lite svårt. Hela familjen kan tillsammans uppleva föreställningen som med mycket värme och humor tar upp starka känslor i samband med att det kommer en ny medlem i familjen. 

Emily och Herr Kattzon är bästa vänner och inget stör deras kärleksfulla tillvaro, tills Emily plötsligt skaffar en till katt, Lilla Morrhår. En ullig och gullig, busig och vild liten kattunge som vänder upp och ner på Herr Kattzons värld med Emily. Lilla Morrhår tar inte bara all uppmärksamhet utan hittar också på massa bus, och värst av allt – oftast är det Herr Kattzon som får skulden! Till slut får Herr Kattzon nog... 

Herr Kattzon och Lilla Morrhår är en integrerad dansföreställning som tillgängliggör dans också för en synsvag publik. Vi samarbetar med syntolkning.nu samt med Jannine Rivel, syntolk med fokus på dans. Historien är baserad på boken Herr Kattzon och Lilla Morrhår av Sam Lloyd.  

Baserat på föreställningens längd och innehåll rekommenderas föreställningen för barn från 2 år och uppåt. 

Medverkande  

Dansare – Nilla Björkman, Madeleine Jonsson och Sebastian Ruiz Bartilson 
Koreografi – Gilda Stillbäck  
Kompositör – Jorge Alcaide 

Jubileumskalas hela dagen

Det blir en riktigt festlig förmiddag för alla åldrar där vi firar att konserthuset fyller år. Torget utanför konserthuset fylls av foodtrucks, publikfavoriten Jecko och gycklarna och trollkarlarna Knaster och Knas rör sig band publiken, Aurora bjuder på tyg- och eldshow och magiska musikern Gaeya ger minikonserter i en tipi. 

Läs mer om hela Jubileumskalaset. 

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen 

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Under dagen finns flera foodtrucks utomhus på konserthustorget. Konserthusets restaurang serverar fika. Ingen förbokning.