Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

In memoriam

Teater med skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén

fredag
21 januari 2022
kl 19.00
295 kr 1 tim 10 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

In memoriam

Teater med skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén

Skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén möts i en combat deluxe i sitt glittriga skräckkabinett till hus. I ett bombastiskt fyrverkeri av stora känslor och inre skörhet vrider och vänder pjäsens systrar på frågan: Vems fel är det att mitt liv gick åt helvete? Regissören och dramatikern Emanuelle Davin undersöker skuld, skräck och förlåtelse i en psykologisk thriller.

Skådespelarsystrarna Alice och Vivianne var hyllade stora stjärnor, riktiga divor när det begav sig. Idag är de bortglömda och sitter isolerade tillsammans i sitt stora hus och ältar minnen och oförrätter, om och om igen, i en ständig maktkamp där ingen av dem kan vinna. Det finns ett minne som ingen av dem vill ta i, nämligen den händelse som slog deras liv i spillror, men till sist kommer även det i dagen och ingenting är sig längre likt.

In memoriam är en helt nyskriven pjäs med skådespelarna Ann Petrén och Lotta Tejle. Regissören Emanuelle Davin låter de två systrarna i texten göra upp i en vildsint och kaotisk komedi där de undersöker frågor som femininitet i olika åldrar och varför är det så svårt att vara människa? Lotta Tejle ingår i Dramatens fasta ensemble och har medverkat i flera filmer och serier, bland annat Enkelstöten, Sommaren 85, Smala Sussie och 30 grader i februari. Ann Petrén har, utöver en mängd roller på Stadsteatern och Unga Klara, medverkat i ett flertal film- och tv-produktioner som Masjävlar, Happy End och Bonusfamiljen.

Regissören och dramatikern Emanuelle Davin gick ut Teaterhögskolan i Göteborg 2017 och har bland annat gjort föreställningen Gudarna på Teater Reflex. Scenografin görs av Annika Nieminen Bromberg.

Föreställningen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern.

Konstnärligt team

Manus och regi: Emanuelle Davin Scenografi och kostym: Annika Nieminen Bromberg
Ljus: Hannele Philipson, Sofia Linde
Ljud: Magnus Ericsson
Mask: Maria Reis
Koreograf: Elisabeth Raymond
Medverkande: Ann Petrén, Lotta Tejle