Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Joel Alme

söndag
1 mars 2020
kl 19.30
320 kr 1 tim 15 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Numrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Joel Alme

Hans senaste album Bort Bort Bort har fullkomligt tokhyllats av kritikerna. I vår åker Joel Alme på turné och för första gången har du möjlighet att se honom på Vara Konserthus scen. Boka biljett till konserten redan idag!

Nytt kritikerrosat album

Joel Almes nya album Bort bort bort är en fortsättning på det senaste albumet Flyktligan som släpptes 2015. Flyktligan fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar. Kritikerna hyllar även det nya albumet, bland annat skriver Aftonbladet att "...det råder ingen som helst tvekan. 'Sopan från Linné' har gjort ett av årets svenska album" och delar ut toppbetyget 4 av 5. Musiktidningen Sonic håller med – "Vi talar om ett av årets bästa album" och ger det 9 av 10.  

Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills.

Om Joel Alme

Joel Alme är född och uppvuxen i Göteborg. 2009 skrev han IFK Göteborgs nya inmarschsång, Snart skiner Poseidon, som ersatt den tidigare Heja Blåvitt. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet "Master of Cermonies" släpptes 2008. Albumet Bort bort bort är hans femte album. 2015 medverkade Joel Alme i Jills Veranda där han tillsammans med Jill Johnson bland annat gjorde en spelning på ett amerikanskt fängelse.

Missa inte chansen att se Joel Alme på Vara Konserthus, utan se till att boka biljett!