Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Kathrine Windfeld & Bohuslän Big Band

Nykomponerad storbandsjazz med temperament

fredag
22 oktober 2021
kl 19.30
320 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Kathrine Windfeld & Bohuslän Big Band

Nykomponerad storbandsjazz med temperament

Den danska pianisten och kompositören Kathrine Windfeld beskrivs som ett av de mest spännande namnen på den skandinaviska jazzscenen. Denna kväll får du höra musik som hon komponerat till Bohuslän Big Band. Det blir dessutom releasefest för bandet och Kathrines gemensamma album – Determination.

Sedan 2020 har hon varit Composer in Residence vid Vara Konserthus, och har komponerat helt ny musik till Bohuslän Big Band. Musiken spelades in under hösten 2020 och ges ut på skiva nu i oktober. 

– Musiken jag skrivit till Bohuslän Big Band har temperament! Jag vill ge publiken något som verkligen berör hela det mänskliga känsloregistret. Från det sakrala, stillsamma och sorgliga till det expressiva, glädjefyllda och humoristiska, berättar Kathrine Windfeld.

Kathrine Windfeld

Windfeld startade sitt eget storband, Kathrine Windfeld Big Band, 2014. Bandet har på kort tid blivit ett betydelsefullt inslag i den nordiska jazzen och uppfattas som en av Danmarks bästa och mest förnyande ensembler. De senaste åren har Windfelds mångsidighet som musiker och personliga spelstil tagit Skandinavien med storm. Det har också resulterat i en rad utmärkelser. Med storbandsdebuten “Aircraft” vann hon ”New Artist of the Year” 2016 på Danish Music Awards, med ytterligare nomineringar som ”Årets kompositör” och ”Årets album”.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.