Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Linnea Henriksson

Den lilla turnén

lördag
29 april 2023
kl 19.30
425 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: Frihamnen Event och United Stage

Linnea Henriksson

Den lilla turnén

Under våren åker Linnea Henriksson ut på den lilla turnén – en turné som går utanför de stora arenorna i de stora städerna. I april kommer hon till Vara Konserthus! 

Den lilla turnén – en Sverigeturné värd namnet 
Handen på hjärtat. Var har du fått din fetaste liveupplevelse någonstans? För mig är det närheten som skapar magin varje gång. Därför ska jag, senvåren 2023, ut på turné till de mindre, mer intima, spelplatserna för en “vi var där”-upplevelse som bara kan ske just där, just då. En turné som tar sig utanför de “vanliga” stoppen och istället åker till de som ofta “glöms bort” i de större sammanhangen. För att det är kul. För att det är viktigt. För att det inte finns något mäktigare. Så, vart vill du att jag ska komma? 
- Linnea Henriksson 

Alla har rätt till högkvalitativ livemusik, oavsett var man bor. den lilla turnén vill göra Sveriges musikscen mer jämställd genom att aktivt leta efter andra ställen än “de vanliga” och bokstavligen välja nya vägar i hopp om att fler följer efter. Vi vill helt enkelt skapa fler stopp på den svenska turnékartan och locka nya människor, arrangörer som publik, till världens bästa ställe - scenen.

den lilla turnén är en fullskalig pop-produktion med artist, liveband, ljud och ljus. Turnén kommer att resa med den teknik och utrustning som krävs för att kunna garantera den bästa live-upplevelsen på varje unikt spelställe. 

den lilla turnén är en idé av Linnea Henriksson och genomförs tillsammans med United Stage och Yaay Productions, med stöd från Kulturrådet. 

Om Linnea Henriksson 
Sedan sin entré i Idol 2010, har hon blivit en älskad och folkkär artist genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i Så mycket bättre 2018. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016. 
Som liveartist är hon en av de mest hyllade för sin unika scennärvaro och kan göra vilken scen som helst till sin egen. Linnea låter sin publik komma riktigt nära, både genom sina starka och igenkännande låttexter och genom sitt personliga mellansnack. Det blir “på riktigt”, som hon själv skulle beskrivit det. 

Utanför musiken har Linnea gjort uppmärksammade satsningar för jämställdhet och ledde bland annat Spotify Sveriges första egenproducerade podcast ”Equalizer” under tre säsonger där hon intervjuade kvinnliga musikskapare. Hon är också ambassadör för det internationella projektet ”Key Change”, ett nätverk och rörelse som jobbar för en mer jämställd musikindustri. Hon har också en egen bakgrund som konsertarrangör och drev under flera år den populära och banbrytande jamsession-klubben ”På Jam” i Malmö, hon var även chefskoordinator för Sthlm Jazz Fest 2010 – det år festivalen fick sin nuvarande form som en inomhusfestival. 

Vid sidan av sin artistkarriär har Linnea blivit ett uppskattat sällskap hemma hos svenska folket genom prestigeuppdrag som programledare för Melodifestivalen 2020, återkommande programledare/reporter för Musikhjälpen och i somras kunde vi höra henne avsluta årets ”Sommar i P1”. Nu kan hon även ses i SVT:s ”Den blomstertid”. 

 

 

 

Mat och dryck

Kompositörsbuffé 315 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda tvårättersbuffé. På förrättsbuffén finns lokalproducerad chark, sallad och röror och på varmrättsbuffén hittar du godsaker som helbakad fläskytterfilé och kyckling samt goda tillbehör. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrätter
Tre inlagda sillar från vårt eget kök / Ägghalvor
Lax- och pepparrotsröra / Grönsallad
Lokalproducerad chark / Brödbuffé

Varmrätter
Potatis- och rotfruktsgratäng / Pommes frites
Helbakad fläskytterfilé / Soja- och ingefärskyckling
Chorizo / Aioli / Coleslaw med chili
Säsongens picklade grönsaker / Hembakat bröd 


Barmeny

Prästostpaj med sparris toppad med kallrökt skinka 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räkmacka 155 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Boka