Laddar Evenemang

Magnus Carlson med Jesper Lindell och hans band

söndag
15 oktober 2023
kl 19.00
525 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Biljettsläpp 22 juni kl. 10.00

Magnus Carlson med Jesper Lindell och hans band

Efter den stora framgången med albumet Den långa vägen hem och efterföljande turné står det nu klart att Magnus Carlson beger sig ut på vägarna igen. Den här gången tillsammans med Jesper Lindell och hans band.  

Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, gjorde succé som soloartist med Den långa vägen hem år 2017 – albumet rosades i media och gick rakt in på topplistans förstaplats. Därefter följde en utsåld klubbturné och en omfattande sommarturné runtom i landet. Nu har Magnus, efter noggrant övervägande och letande efter de rätta musikerna hittat det han sökt för sitt nya projekt.  

– Jag har länge planerat att göra ny soulig musik på svenska. Det tog mig bara en stund att lista ut hur och med vilka musiker. I våras fick jag chansen att se Jesper Lindell och hans band i Göteborg. Konserten var suverän och bandet underbara! Jag bjöds även upp på scenen och tillsammans sjöng vi The Temptations låt My Girl. Där och då visste jag att jag hittat de jag ville göra min nya skiva tillsammans med. Och bandet ville gärna göra musik med mig också, berättar Magnus Carlson.  

Jesper Lindell och hans band är inne i en intensiv period med en rad singlar, en EP och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet Twilights, som hyllats i svensk och internationell press. Med över hundra spelningar i Sverige och runt om i Europa håller Jesper Lindell och hans band på att etablera sig som några av Europas hetaste på rock och soul-scenen – med ett rykte om att vara kanske Sveriges mest organiska och bästa liveband just nu. 

– Det har varit väldigt inspirerande och lärorikt att få jobba och spela in med en så klassiskt bra artist och suverän sångare som Magnus, avslutar Jesper Lindell. Vi är alla väldigt stolta över musiken vi skapat. Bandet och jag ser oerhört mycket fram emot att tillsammans med Magnus ta med musiken ut på vägarna!  Jesper Lindell och hans band består av: 

Jesper Lindell – gitarr, sång 
Anton Lindell – bas 
Simon "Cosmos" Wilhelmsson – trummor 
Carl Michael Junior Lindvall – piano 
Jimmy Reimers – gitarr, trumpet 
Rasmus Fors – orgel, keys

 

Mat och dryck

Kompositörsbuffé 315 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda tvårätters buffé. På förrättsbuffén finns lokalproducerad chark, skagenröra och sallad och på varmrättsbuffén hittar du godsaker som långbakad högrev och lammkorv samt goda tillbehör. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrättsbuffé
Skagenröra med tångkaviar / Svensk frittata med dillemulsion
Matjessillstårta / Lokala charkprodukter / Grönsallad
Cocktailtomater / Vitlöksoliver / Picklad lök
Rostade fröer och krutonger / Smör och bröd

Varmrättsbuffé
Potatis och blomkålpuré / Pommes Frites
Långbakad högrev / Pepparstekt fläskfilé / Portvinssky
Persilja och kapriscrème / Pestomarinerade rotsaker
Rostad kålsallad med honung och päron / Lammkorv

+ Kaffe på maten.

Barmeny

Ost och spenatpaj, serveras med laxtartar samt ramslöksaioli 125 kr
Ost och spenatpaj, serveras med ramslöksaioli – vegetarisk 125 kr
Rostad blomkålssoppa med lammkorv och ostcrisp 115 kr
Rostad blomkålssoppa med ostcrisp – vegetarisk 115 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck