Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Män, så bra!

Körkonsert med manskörer

lördag
19 oktober 2019
kl 17.00
250 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Manskör i samarbete med Västergötlands Sångarförbund

Män, så bra!

Körkonsert med manskörer

Välkommen till en manskörskonsert i konserthuset! Västergötlands Sångarförbund arrangerar i samarbete med de nio körerna i Västergötland denna konsert. Bakgrunden till detta är att Sångarförbundet och Herrljunga Manskör fyller 110 år, Vara Manskör fyller 90 år och Falbygdens Manskör fyller 40 år i år. Detta är en mycket god anledning att fira!

Än viktigare är att lyfta fram manskörssången som sådan och i konserten vill man därför ge prov på riktigt bra manskörssång! På scenen har de även samlat sångare från Alingsås Manskör, Manskören Harmoni i Lidköping, Sångsällskapet Harmoni i Trollhättan, Volvo-Skövde Manskör, Skara Manskör och Vulcans Manskör i Tidaholm. I programmet finns någon traditionell manskörssång, sånger som arrangerats i modernare tappning och några engelska klassiker. Förbundsdirigent Emily Lundgren och körernas respektive dirigenter leder sångarna.

Sångarförbundet har inlett ett samarbete med spetsutbildningen Academy of Music and Business i Vara och eleverna kommer att göra några sånger i blandad kör och förhoppningsvis sjunger killarna några manskörssånger. I konserten framför Jörgen Fredriksson några solosånger och orkestern Step by step ackompanjerar.

Sångare och dirigenter hälsar er välkomna till denna konsert och önskar att ni får en riktigt härlig musikalisk upplevelse! När ni lämnar konserten är förhoppningen att ni associerar till konsertens namn och utbrister ”Men, så bra”!