Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Nya Svenska Ord

En standupföreställning med David Sundin

söndag
13 mars 2022
kl 15.00
445 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Kahlo

Nya Svenska Ord

En standupföreställning med David Sundin

David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter och med föreställningen återvänder han till standup-scenen för första gången på många år. David åker ut på turné under hösten 2021 och våren 2022.

Den 13 mars kommer David till Vara Konserthus! Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.

– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva "stulen fruktkompott" – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag.

Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker. Föreställningen Nya Svenska Ord skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blir det 35 föreställningar runt om i Sverige och under våren 2022 förlänger David turnén med flera stopp i bland annat Sundsvall, Nyköping, Halmstad, Vara, Kristianstad och Kungsbacka.

Pressröster om Nya Svenska Ord

"Det är bara att erkänna att David Sundin är ett humorgeni" - Gefle Dagblad

"Det är skoj, det är patenterat Sundinfinurligt" - Arbetarbladet

"Leg. lustigkurre" - Aftonbladet

Om David Sundin

David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter tack vare succéer som Bäst i test och Melodifestivalen. Hösten 2021 utsågs han till Årets manliga programledareKristallengalan. Härnäst ser vi honom i årets julkalender En hederlig jul med Knyckertz på SVT och till våren i säsong sex av Bäst i test.