Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLD

Origami

Mastodont-duett mellan container och luftakrobat

tisdag
8 september 2020
kl 18.00
Gratis 35 min Torget utanför Vara Konserthus
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Origami

Mastodont-duett mellan container och luftakrobat

Kan du föreställa dig en sådan där vackert vikt pappersfigur? Tänk dig nu att den ständigt förvandlar sig till nya former, att den är gjord av stål och stor som en container. Kan du se det framför dig? Tänk dig att en ensam människa dansar, klättrar och balanserar mitt bland alla former. Föreställ dig allt detta och mer därtill – och du har föreställningen Origami.

Satchie Noro är dansaren och koreografen med bakgrund i balett och akrobatik. Silvain Ohl är designern, konstruktören och poeten. Tillsammans ville de skapa en föreställning. Med en gemensam fascination för containrar och med inspiration av traditionell origamiteknik hade de siktet inställt på att förvandla upplevelsen av en tolvmeters container från fraktbehållare till ett ting som deltar i skapandet av nya relationer. Origami är föreställningen om perspektivförskjutningar och spelet mellan en dansares rörelse och en gigantisk fraktcontainerns långsamma förändring.

Arrangeras i samarbete med Dansnät Sverige och med stöd från Kulturrådet

 

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken håller distans till varandra. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

__