Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

Outlines – Face First

Cirkus i världsklass med nyskriven livemusik

måndag
5 oktober 2020
kl 19.00
275 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Numrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Cirkus i Väst

Outlines – Face First

Cirkus i världsklass med nyskriven livemusik

Nycirkusföreställningen Outlines utspelar sig i periferin av det medvetna. 43 procent av våra dagliga beteenden utförs omedvetet och av vana, formade av uppväxt och erfarenheter. Hur visar sig det i cirkusmanegen? Gömmer vanorna sig backstage eller står de omedvetna mitt i strålkastarljuset?

Nycirkuskompaniet Face First vill se dem rakt i ansiktet, titta närmare på vanorna och ovanorna för att utforska dess konturer och karaktär. Med hisnande akrobatik i luften såväl som på marken, med jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer Face First på gränserna och försöker bryta mönstren.

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken sitter utspridd i salongen. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Social distansering i salongen

Denna salsplan är anpassad för social distansering. Vi har spärrat platser så att du och andra gäster sitter utspritt i salongen och maxantalet följer rådande restriktioner. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap.

__

 

Face First Circus Company – nystartat nordiskt nycirkuskompani

Face First – att handlöst kasta sig ut i det okända, med betydelsen att inte bara vara en utbytbar kropp på en scen eller ett ansikte dolt bakom en mask. Dessa tankar står till grund för kompaniets existens. Tillsammans har de medverkande skapat en plattform där individens kreativitet och förmåga får testas och ta plats.

Face First är ett nystartat nordiskt kompani och består av en musiker, en ljusdesigner och fem nycirkusartister. Nycirkusartisterna Manda Rydman, Oscar Karlsson, Anton Graaf, Sarah Lett och Gustaf Rosell, som tillsammans bär en stor erfarenhet och har jobbat med kompanier som Cirque du Soleil, Stockholms Stadsteater, Folkoperan, 7Fingers, Cirkus Cirkör och Cirque Eloize. Musiken är skriven och framförd av keyboardisten Mikaela Hansson som jobbat med artister som till exempel Fever Ray, Seinabo Sey, Markus Krunegård och Lykke Li. Hannele Philipson, som jobbat med Stockholm Stadsteater, Norrlandsoperan och HIPP i Malmö, har gjort scenografi och ljusdesign.

Regissör: Philipp Boë
Cirkusartister: Anton Graaf, Sarah Lett, Manda Rydman, Oscar Karlsson, Gustaf Rosell
Musik: Mikaela Hansson
Ljusdesign: Hannele Philipson
Ljudtekniker: Vilhelm Montán Lindberg