Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Rhythm Art Duo

torsdag
9 januari 2020
kl 19.00
280 kr 1 tim 30 min / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Rhythm Art Duo

Kammarmusikerna Daniel Berg och Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo vill tillsammans med nu levande tonsättare verka för ny kammarmusik med slagverk i centrum. Bland de många som skrivit musik direkt för duon kan nämnas ­– Paula af Malmborg Ward, Miklós Maros, Loreta Narvilaité och Torbjörn Grass. På programmet den här gången står musik av bland andra Gene Koshinski, Ida Fahl och Loreta Narvilaité. 

"Det var ren uppvisning från början till slut, och sådan millimeterprecision i det mycket sevärda samspelet går knappt att beskriva. Från lätt och lekfullt dansande till smeksamma, övertonsmättade klangmattor och en fascinerande fuga - allt med de obekymrade leendena hos två killar som äter komplexa taktarter till frukost.”​

Daniel Berg och Fredrik Duvling började spela tillsammans 1992. De har en omfattande konsertverksamhet som stöds av Kulturrådet och är flitigt anlitade av skolor, kyrkor och kammarmusikföreningar i Sverige. De turnerar ofta i Sverige och Europa och har ett nära samarbete med många av landets länsmusikstiftelser som t.ex. Kultur i Väst och Västmanlandsmusiken.

Daniel Berg är marimbasolist, kammarmusiker, tonsättare och pedagog. Han är lektor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, kammarmusik och slagverksensemble vid musikhögskolorna i Göteborg, Örebro och Stockholm.

Fredrik Duvling, kammar- och orkestermusiker, är flitigt engagerad av landets professionella orkestrar. Han ansvarar för slagverksprofilen vid Ljungskile Folkhögskola och undervisar även i orkesterslagverk vid Musikhögskolan i Örebro.

Program

  1. Gene Koshinski - Dance of the Drums
  2. Dave Samuels/David Friedman - Carousel
  3. Ida Fahl - Meditation à deux
  4. Anders Åstrand - Mallet Dance
  5. Daniel Jarl - Riff Maniac
  6. Loreta Narvilaite - Akataka