Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Romeo och Julia på Gullbacken

Tyst Teater

lördag
24 oktober 2020
kl 19.00
200 kr 1 tim 45 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening

Romeo och Julia på Gullbacken

Tyst Teater

En kärlekshistoria om en längtan som vi alla bär inom oss.
På äldreboendet möter vi den ensamma döva Johanna som inte har tillgång till sitt eget språk, teckenspråk, tills Roberto, som också är döv, flyttar in. Äntligen vaknar Johanna till liv igen. Passion uppstår mellan demens och sjukdom. Bland växande kärlek, Shakespeares blankvers, okunnig vårdpersonal och oförstående anhöriga får kampen för den hemliga kärleken ännu mer glöd.

Tyst Teater gör om en av William Shakespeares mest välkända verk och förlägger handlingen till ett äldreboende i både nutid och medeltidens Verona. Varken i Verona eller på äldreboendet råder det fred och familjefejden växer. Vilket öde väntar kärleksparen?

Romeo och Julia på Gullbacken är en föreställning om kärlek i livets slutskede och längtan som vi alla bär inom oss, längtan att bli älskad och förstådd på sitt eget språk. Föreställningen lyfter ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg har vi rätt till vid ålderns höst?

I den här unika och viktiga föreställningen står publik- och kritikerrosade skådespelaren Gunilla Vestin Wallin åter på scen som Johanna. Roberto spelas av den internationellt berömda teckenspråksartisten Giuseppe Giuranna. I övriga roller ser vi Joakim Hagelin Adeby, Mette Marqvardsen och Robert Fransson. Bearbetning av Anders Duus som tidigare för Tyst Teater skrivit Odysséen och Nattgäster. Regi av Debbie Z. Rennie som senast regisserade Parismiddagen för Tyst Teater.

Vem kan uppleva denna föreställning?

Det finns röstskådespelare som översätter allt till talad svenska under föreställningen. Så det innebär både teckenspråkiga och icke-teckenspråkiga blir fullt delaktiga och kan uppleva föreställningen tillsammans.

Tyst teater – scenkonst på teckenspråk

Riksteaterns Tyst Teater är en föregångare i att producera banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Ända från starten år 1970 har de jobbat med ett unikt utbud av scenkonst, seminarier och möten. Tyst Teater är sedan 1977 en del av Riksteatern.

MEDVERKANDE
Giuseppe Giuranna
Gunilla Vestin Wallin
Joakim Hagelin Adeby
Mette Marqvardsen
Robert Fransson

KONSTNÄRLIGT TEAM
Manus Anders Duus
Regi Debbie Z Rennie
Scenografi Märta Fallenius
Kostym Lars Otterstedt
Mask Anna Olofson
Ljusdesign Charlie Åström
Musik Niklas Swanberg

Ett tryggt konsertbesök

Evenemanget genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.