Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Sarah Klang

söndag
22 maj 2022
kl 19.30
425 kr 2 tim / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Numrerad sittplats

Sarah Klang

Den Grammisbelönade debuten ”Love In The Milky Way” och uppföljaren ”Creamy Blue” etablerade Sarah Klang bland våra allra största röster – älskad av landets mest svårflörtade musikkritiker, såväl som fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.

Den 7:e maj släpps hennes tredje album ”VIRGO” där hon utforskar en ny ljudbild. 2022 följer en längre turné i Sverige och övriga Europa.

Sarah Klang - Hyllad sångerska

Det var många som fick upp ögonen för Göteborgsbaserade Sarah Klang efter hennes medverkan i "På spåret". Debutalbumet ”Love In The Milky Way” släpptes år 2018 och med det infriades alla förväntningar. Albumet hyllades av allehanda tastemakers och beskrevs av bland annat Svenska Dagbladet med ord som ”hon är artisten som alla längtat efter: som står för någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och som det är alldeles omöjligt att inte golvas av”. Efter debutalbumet åkte Klang med musiker ut på en stor turné, som förutom ett slutsålt Göteborgs Konserthus även innefattade tre slutsålda konserter på Södra Teatern i Stockholm. Givetvis innefattade även turnén ett besök på Vara Konserthus. I början av 2019 följde Sarah Klang med First Aid Kit på deras tre nordiska arenaspelningar – däribland konsert inför ett slutsålt Globen. Strax därefter prisades albumet med en Grammis för ”Årets alternativa pop”.

Ludwig Hart

Ludwig Hart är kvällens support och Special Guest till Sarah Klang och kliver på scenen 19.30. Han släppte under 2019 sitt debutalbum "Ludwig Hart" och har redan hunnit med imponerande samarbeten med såväl Tomas Andersson Wij som Mauro Scocco. I oktober 2022 släpper han sitt andra album "Paloma".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föreställningen har flyttats från tidigare datum

Håll i din biljett – den gäller till detta datumet. Frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på 0512-315 00.
Föreställningen har även bytt scenlokal från Sparbanken Blackbox till Stora salen.