Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Skolföreställning: Astronaut

Utomjordiskt dansverk

tisdag
9 maj 2023
kl 10.00
35 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Skolföreställning: Astronaut

Utomjordiskt dansverk

Vad krävs av kroppen för att den ska klara en färd ut i universum? Astronaut tar oss med till yttre rymden och tillbaka igen. Publiken får följa tre av dansarna i GöteborgsOperans Danskompani genom utmanande tester, svindlande månpromenader och återvändandet till gravitationen på jorden. Astronaut inspireras också av NASA:s planer att sätta människor på månen igen om några år, kanske med svensk-amerikanska Jessica Meir ombord.

Koreografen Carl Olof Berg

”Verket baseras på de krävande fysiska och mentala tester som 13 kvinnliga piloter gjorde under 1960-talets rymdkapplöpning i USA i jakten på den mest lämpade astronautkroppen. Kvinnorna fick i flera fall bättre resultat än männen, men ändå var det männen som fick åka till månen.”

Carl Olof Berg har lång erfarenhet av att skapa spännande upplevelser i klassrum, privata hem, omklädningsrum och på dansscener. För den specialskrivna musiken står Mariam Wallentin från Wildbirds & Peacedrums, medan kostymdesignen är signerad Maja Gunn, professor i textil vid HDK Valand.

Se trailer för föreställningen 


Varför skolföreställning?

Att barn och unga ska kunna uppleva skratt och pirr i magen genom scenkonst är något vi brinner för. Med ett särskilt fokus på detta anordnar vi varje år ett stort antal föreställningar för skolbarn i Vara kommun och för barn som går i skolan i närliggande kommuner.

Föreställningen spelas för elever i lågstadiet. Datum:

Tisdag 9 maj – 10.00 & 12.30

Onsdag 10 maj – 10.00 & 12.30
Torsdag 11 maj – 10.00 & 12.30
Fredag 12 maj – 10.00 & 12.30

Mat och dryck

Ingen mat serveras till detta evenemang.