Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Skrot, hopp och kärlek

Sverigeturné

lördag
30 september 2023
kl 15.00
595 kr 2 tim 30 min / Paus Stora salen
Arrangör: 2Entertain Sverige AB

Skrot, hopp och kärlek

Sverigeturné

Förra årets succéföreställning följs i år upp av ännu en skrattbuskis signerad Pär Nymark. Denna gång med Mikael Riesebeck som parhäst i manusskrivandet. Det blir en galet rolig och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, kärlek och naturligtvis också lite hembränt. På scen ser vi publikfavoriterna Annika Andersson, Mikael Riesebeck, Bertram Heribertsson, Jojje Jönsson med flera, redo att bjuda på årets absolut skrattigaste föreställning. 

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad som en gång blomstrade men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Mikael Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma. 

På skroten bor även den ständigt rökande småpilska raggarmormorn (Jeanette Capocci) som när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot på gården.  Affärerna som numera mest består av att sälja hembränt, stöldgods och metallskrot går inget vidare och familjen hotas av vräkning av kommunen. 

I ett desperat försök att rädda situationen lägger raggarmamman familjens sista slantar på ett stort parti koppar, stulet från SJ – som hon planerar sälja vidare till den lokala gangstern ”Slaktar-Lasse” (Bertram Heribertsson). För att ställa till det ytterligare får dessutom den prydliga familjen Svensson samma dag fel på bilen under en resa ner mot Köpenhamn och tvingas söka hjälp hos raggarfamiljen på skroten. 

Det blir minst sagt en kulturkrock när de båda familjerna möts. Inte blir det lättare av att dottern i familjen Svensson och raggarsonen fattar tycke för varandra, eller att mormor bestämmer sig för att förföra herr Svensson, eller att den livsfarlige Slaktar-Lasse dyker upp för att hämta sin koppar. Som grädde på moset besöker den snubblande olycksdrabbade skattmasen (Jojje Jönsson) skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen. 

Spelas hösten 2023, premiären för Sverigeturnén går av stapeln den 29 september på Vara Konserthus. Det här vill du helt enkelt inte missa!

Manus: Mikael Riesebeck & Pär Nymark
Regi: Pär Nymark 

Ensemble: Mikael Riesebeck, Annika Andersson, Jeanette Capocci, Bertram Heribertsson, Jojje Jönsson, Karin Bergqvist, Linnéa Lexfors och Mathias Sundén. 

 

 

Mat och dryck

Konserthusbuffé 315 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda tvårätters buffé. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrättsbuffé
Laxmousse i glas / Ostpaj på Sivans ost
Lokala charkprodukter / Grönsallad
Cocktailtomater / Vitlöksoliver / Picklad lök
Rostade fröer och krutonger / Smör och bröd

Varmrättsbuffé
Potatiskaka med lokala ostar/ Pommes Frites
Långbakad fläsksida med äppelglaze / Pepparsås
Kycklingfilé med tomatpesto / Bearnaise
Konserthusets surkål / Bakade betor med fetaost

+ Kaffe på maten.


Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka/ Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck