Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Sofia Karlsson och Martin Hederos

Stjärnenätter

måndag
16 december 2019
kl 19.30
360 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Sofia Karlsson och Martin Hederos

Stjärnenätter

Ett kärt återbesök av denna fantastiska duo där varm spelglädje, improvisation och julkänslor utlovas! Nyskrivna låtar varvas med kända julklassiker, och med tramporglar, Sofias gamla gitarrer samt en flygel väntas en akustisk och intim julkonsert.

Julen 2015 släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos albumet ”Stjärnenätter (Sånger om julen)” och åkte på julturné tillsammans. 2016 följde de upp med singeln ”Vinterlång” och en ny omfattande turné. Både albumet, singeln och de två turnéerna har mötts av en strid ström av erkännanden från både publik och kritiker. Glitter, glöd, frost och värme – varhelst Sofia Karlsson och Martin Hederos än klivit in för att framföra sin julkonsert har de levererat en genuin känsla av julefrid som sträckt sig långt bortom pepparkakor och halmbockar.

Sofia Karlsson har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis, ett flertal andra priser och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.