Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

SOLITUDE

Folkdans som du aldrig sett den förut

torsdag
26 september 2019
kl 19.00
200 kr 55 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

SOLITUDE

Folkdans som du aldrig sett den förut

Med stark förankring i den folkliga traditionen, placerad i samtiden och med utblick i något nytt skapar koreografen Anna Öberg en ny föreställning tillsammans med Dansnät Sverige med stöd från Kulturrådet.

SOLITUDE tar sin utgångspunkt i den folkliga dansens och musikens speciella attityd till rytm och groove. Du bjuds på ett nära möte med dansare och musiker – och när musiken har tystnat, går du hem med ett eko av puls, rytm, smittande dans och livemusik.

SOLITUDE inleds med en performance lecture som likt en introduktion eller prolog bjuder in dig till en föreställning som spelar och leker med dansen och dess sociala gemenskap. Här möter du fyra dansare från olika generationer och olika bakgrunder i den folkliga och urbana dansen och med sig på scen har de också två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker.

”Jag tänker på SOLITUDE som olika tillstånd av puls och rytm. Puls som hörs, syns och känns. Puls som förför och förgör, förenar och skapar mening men också tvingar oss till likformighet och utsätter oss för risken att falla ur. Kontraster av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.” – Anna Öberg

Föreställningsformatet inspireras av den sociala danstillställningens form där man som publik både kan välja att delta eller betrakta. På scenen syns fyra dansare från olika generationer och bakgrunder i den folkliga och urbana dansen samt två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker.

Efter föreställningen ges ett samtal kring föreställningen på Lilla scenen, samt möjlighet att prova på dans med Anna Öberg.

Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige med stöd från Kulturrådet