Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Strings Attached

Karin Hammar Fab4 feat. Olivier Ker Ourio och The Fab Stringz

söndag
18 september 2022
kl 19.00
325 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Strings Attached

Karin Hammar Fab4 feat. Olivier Ker Ourio och The Fab Stringz

Karin Hammar med jazzkvartett, stråkkvartett och munspelsvirtuos. En unik konstellation!

Lekfull och avspänt svängig musik, fast förankrad i melodiös jazz och som spänner över hela registret från skir lyrik till jazzigt groove. Jazzkvartetten Karin Hammar Fab4 bildades 2014 och leds av trombonisten och kompositören Karin Hammar. Gruppen turnerar regelbundet i Sverige och utomlands och har en Spotify-hit (Uphill) med över 6 miljoner streams. Dom har även blivit recenserade i det prestigefyllda jazzmagazinet "Down Beat".

Musiken vi får höra i denna konsert är från gruppens tredje album – Strings Attached – där Karin Hammar skapat musik för den unika sättningen jazzkvartett, stråkkvartett och munspelssolist. Idén föddes i Tel Aviv 2018, då Karin spelade med munspelsvirtuosen Olivier Ker Ourio, en av Frankrikes mest eftertraktade jazzsolister och bandledare, med hela världen som arbetsplats. The Fab Stringz är en stråkkvartett formad exklusivt för detta projekt och består av toppskiktet av Sveriges stråkmusiker.

Fab 4:

Karin Hammar – trombon
Andreas Hourdakis – gitarr
Niklas Fernqvist – bas
Fredrik Rundqvist – trummor

Stråkkvartetten The Fab Stringz:

Hanna Helgegren – violin 1
Karin Liljenberg – violin 2
Jill Johansson – viola
Anna Wallgren – cello

Solist: Olivier Ker Ourio – munspel

Olivier Ker Ourio härstammar från Franska Reunion-öarna, men är bosatt i Paris. Han är en gigant inom sitt skrå och anses, av den internationella jazzpressen, vara Toots Thielemans efterträdare. Vidare är han en av Frankrikes mest eftertraktade jazzsolister och bandledare, med hela världen som arbetsplats.

The Fab Stringz är en stråkkvartett formad exklusivt för detta projekt och består av toppskiktet av Sveriges stråkmusiker. De syns i de stora symfoniorkestrarna, på våra teatrar samt bakom svenska folkkära artister som Orup och Skifs.

 

 

Olivier Ker Ourio

Olivier Ker Ourio