Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Tango Delirium

Virtuositet, explosivitet smärta och hetta med Reuben Sallmander, Minna Weurlander och Tania Naranjo

onsdag
30 mars 2022
kl 19.00
295 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Tango Delirium

Virtuositet, explosivitet smärta och hetta med Reuben Sallmander, Minna Weurlander och Tania Naranjo

En unik sammansättning av artister som tolkar musik från några av de främsta tangokompositörerna genom tiderna. Tangostilar från olika epoker framförs med vemod, passion och drama. Tangopärlor från tidigt 1900-tal till 2020, bland annat av kompositörerna Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Anibal Troilo, Osvaldo Pugliese, Saul Cosentino , Kurt Weill och Mariano Mores.

Medverkande:

Reuben Sallmander - Sång, texter och översättningar
Minna Weurlander - Accordeon, arrangemang och bearbetningar
Tania Naranjo - Piano, arrangemang och bearbetningar

Deseo String Quartet:

Inga Zeppezauer - Violin
Lilja Rasimus - Violin
Allan Jonasson - Viola
Viktor Nordliden - Cello

Tanja Naranjo

Konsertpianisten, kompositören och sångerskan Tania Naranjo har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar som Budapest Filharmoniska Orkester, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i gränsöverskridande samarbeten, bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music Project” som hon driver tillsammans med Reuben Sallmander.

Tania har komponerat för film och teater, medverkat i flertal teateruppsättningar som bl.a. ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig som sångerska, samt två rosade album tillsammans med accordeonisten Minna Weurlander - Duo Naranjo-Weurlander.

Tanias komposition "Duel of Hearts", ett nytt beställningsverk av Malmö Symfoniorkester, kommer att uruppföras i september 2022 av Duo Naranjo- Weurlander och MSO under symfoniska dubbelkonserten ”Nutida pionjärer” där även hennes tidigare nu orkestrerade verk framförs.

Minna Weurlander

Accordeonisten och kompositören Minna Weurlander vann accordeon-VM som 15-åring och är prisvinnare på Premio Internazionale Astor Piazzolla. Hon är accordeonist och kapellmästare i Philip Glass nya cirkusopera ”Circus Days and Nights” som hade världspremiär i maj 2021 och som kommer att turnera på flera kontinenter. Minna började spela i Europa redan i tidig ålder och har under två decennier gett tusentals solokonserter, likaså konserter med Duo Naranjo-Weurlander, framträtt som solist med orkestrar, stråkkvartetter och med ensembler.

Hon syns frekvent som accordeonist, kompositör och som ensembleledare i opera-, teater-, film-, performance- och i moderna dansföreställningar. Hennes tämligen ovanliga repertoar sträcker sig allt från barockmusik till nutida solo- och kammarmusikverk. Minnas tidigare kompositioner har orkestrerats för symfoniorkester och kommer att framföras i år för första gången med Malmö Symfoniorkester och Duo Naranjo-Weurlander i konserten ”Nutida pionjärer”.

Ruben Sallmander

Skådespelaren och artisten Reuben Sallmander har sedan 1990-talet medverkat i ett stort antal teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner. Repertoaren innehåller allt från klassisk till nyskriven dramatik, musikaler som "Mamma Mia", från komedier till farser och monologer. Han har arbetat flera år bland annat på Dramaten där han medverkat till exempel i uppsättningar som "Fanny och Alexander", "Huset vid nattens ände", "De stora vidderna", "Molnens bröder", "Swede Hollow och Safe".

Han är välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som "Bibliotekstjuven", "Störst av allt" och "Hamilton". Reuben är även verksam som regissör. Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär. ”True Music Project” är en av hans kommande musikproduktioner där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras egna sånger och texter.

Weurlander & Deseo String Quartet 

Ensemblen Weurlander & Deseo String Quartet bildades 2016 och har tolkat kompositioner av mästrarna Astor Piazzolla och Saúl Cosentino (Piazzollas adept), musik av Kurt Weill och Weurlanders egna verk. Deras första album ”GLOW” släpptes 2020 och har fått fantastiskt mottagande både i Sverige och utomlands. ”Deras musik spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. Musiken går rakt in i hjärteroten och skakar om på ett intensivt härligt vis. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att hämta andan. Underbart!”

Deseo String Quartet har även medverkat i filmen ”Apstjärnan” som hade sin världspremiär våren 2021. Musiken komponerades av Weurlander/Naranjo.

Deras nästa album kommer att släppas under våren 2022.