Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Tensta Gospel Choir

söndag
4 december 2022
kl 16.00
475 kr Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Tensta Gospel Choir

Tensta Gospel Choir bildades 1996 av Michelle Nakagawa i ett projekt för att främja integrationen mellan ungdomar från olika kulturer. Kören blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder och det gemensamma intresset för gospelmusik. De flesta kom för att de ville vara med och sjunga men några ungdomar kom bara för att lyssna och delta i gemenskapen. Genom åren har nya och gamla medlemmar anslutit och hittat tillbaka till kören, medan budskap och gemenskap har bestått. Kören deltar fortfarande varje månad vid församlingens gudstjänster i Tenstakyrkan, och har utöver detta mottagit stor uppskattning som artistgrupp på den svenska musikscenen.

Tensta Gospel Choir är varmt och kallt, hårt och mjukt, rent och smutsigt, starkt och svagt, rått och slipat, kroppsligt och själsligt. Alla nyanser av livet egentligen! Sedan starten har kören samlats i Tensta för att experimentera med musik från gospelns olika epoker. Resultatet? En varm och god blandning av spirituell, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk!

Kören har tidigare uppträtt på festivaler, "Grammisgalan", "Allsång på Skansen", på SVT och i ett flertal konsertlokaler. Utöver detta har kören fortfarande sitt hem i Tenstakyrkan, där kören än idag deltar i församlingens gudstjänster varje månad för att dela gospelmusikens budskap med besökarna. 2021 släpptes filmen "Kören" – En film om Tensta Gospel Choir som följer med den populära kören på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad. Tidigare i år (2022) fick Tensta Gospel Choir motta Expressens kulturpris "Spelmannen" med motiveringen: ”Årets pristagare har i decennier skapat ett själarum för både individ och kollektiv. När stämmorna förenas i denna stjärnspäckade kulturinstitution får världen en självklar plats i Sverige."

På turnén ger Tensta Gospel Choir plats för livets alla nyanser i en blandning av spirituals, klassisk och modern julgospel, jazz, soul och 90-talets Gospel House.

 

Konstnärlig ledare är Cedwin Sandanam.

Mat och dryck

Barmeny

Jordärtskockssoppa 105 kr
Toppad med tryffelolja samt rotfruktschips

Ost- och grönkålspaj 115 kr
Serveras med ädelostcrème och granatäppelsallad

Konserthusets räkmacka 135 kr

Julsmörgås 125 kr
Matig smörgås med julskinka, köttbullar, kalkonchark, rödbetssallad, ägg, heminlagd sill och brieost.


Boka