Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Thank You For The Music

En hyllning till Björn och Benny

lördag
5 november 2022
kl 18.00
635 kr 2 tim 30 min / Paus Stora salen
Arrangör: United Stage

Thank You For The Music

En hyllning till Björn och Benny

Publiksuccén fortsätter under hösten 2022! Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding gör sig redo för att möta publiken igen med showen "Thank You For the Music". Det är en hyllning till Björn och Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från bland annat "BAO", "Chess", "Kristina från Duvemåla" och "Mamma Mia". Det kommer att bli svårt att sitta still!

Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Karin Funk sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Björn och Benny är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest populära artister. Showen rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn och Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus

Denne prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Anderssons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna "Så ska det låta" och "Moraeus med mera" – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017.

Gunilla Backman

En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bland annat "Les Misérables", "West Side Story", "Miss Saigon", "Jesus Christ Superstar" för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av "Mamma Mia" (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i "Mamma Mia" blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding

Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bland annat deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i "Miss Saigon".

Medverkande

Kalle Moraeus
Gunilla Backman
Johan Boding

Johan Granström – Bas/Kapellmästare
Johan Lövkranz Ramsay – Trummor
Jörgen Stenberg – Perch
Anders Lundkvist – Keyboard
Patrik Svedberg – Keyboard
Tobias Fall/Pelle Holmberg– Gitarr
Per Grebacken – Blås
Jenny Redenkvist – sång och kör
Karin Funk – Sång och kör

"Det finns så mycket otrolig musikalitet i orkestern, i artisterna och de sånger de framför." Aftonbladet

”Johan Granström och de fantastiskt skickliga musikerna sätter kvalitetsribban högt och spelar så bra att Björn och Benny borde vara mycket nöjda med denna hyllning.” Uppsala Nya Tidning