Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

The Viral Dance

Artificiell dans och virala fenomen

onsdag
14 oktober 2020
kl 19.00
200 kr 2 tim Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

The Viral Dance

Artificiell dans och virala fenomen

Vi blir mer och mer medvetna om internets snabba spridning. En artikel, dansvideo, sång eller idé kan nå miljontals människor på bara några minuter. Detta fenomen kallas att ”bli viral” – men hur kommer det sig att vissa saker blir virala och andra inte?

I arbetet med föreställningen har Daae/Nordahl använt sig av ett dataprogram som studerar rörelsemönster. Med hjälp av 250 inmatade dansvideor kunde programmet särskilja individuella dansrörelser för att därefter analysera rörelsetyper, tidsvariationer och rumsliga riktningar. På så sätt lärde sig systemet att simulera en viral dans och skapa en helt ny koreografi – och så var världens första AI-genererade dans född.

Med The Viral Dance fortsätter Daae/Nordahl att undersöka innebörden i att vara människa i vårt moderna samhälle. I detta multiplattformsprojekt får vi möta människorna Ludvig och Joanna samt deras digitala avatarer. The Viral Dance må vara en scenföreställning, men verket är också en online-upplevelse, en kollaborativ utställning, en performance-installation eller kanske helt enkelt den ultimata virala dansen.

Bakom namnet Daae/Nordahl finns filmaren Joanna Nordahl och koreografen Ludvig Daae. Duon använder Daaes dansbakgrund och Nordahls filmskapande som ett sätt att undersöka och utforska mötet mellan fysisk och digital kommunikation.

Deras två tidigare verk MM och Hyperfruit har båda turnerat med Dansnät Sverige.

”Daae/Nordahl dukar upp ett tankeväckande och underhållande allkonstverk med många idékomponenter och tempobyten.”
Lisa Boda, DN

Arrangeras i samarbete med Dansnät Sverige och med stöd från Kulturrådet

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken sitter utspridd i salongen. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Social distansering i salongen

Denna salsplan är anpassad för social distansering. Vi har spärrat platser så att du och andra gäster sitter utspritt i salongen och maxantalet följer rådande restriktioner. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap.

__