Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

The Wishing Well

En sångcykel och konsertföreställning av och med Mariam The Believer

torsdag
10 mars 2022
kl 19.00
225 kr 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Onumrerad sittplats

The Wishing Well

En sångcykel och konsertföreställning av och med Mariam The Believer

Den djupa källan och våra tvivel
Den virvlande pärlan och skummande drömmar.
Rosentagg i ålens mage. Sötvatten möter saltvatten.
Dina önskningar i cirklar; vattenytans vibrationer.
Vad längtar du efter?

The Wishing Well är ett röstverk av Mariam The Believer, ett poetiskt och musikaliskt tillstånd som utforskar vår mörkaste längtan och djupaste önskan. Som i tidigare musik skapad av Wallentin finns även här ett reflekterande kring vad mod och frihet är, och i hennes sångtexter är hjärtat ständigt närvarande – en muskel som pumpar blod – samtidigt som hon närmar sig det abstrakta och spirituella i kroppen och i naturen. The Wishing Well är en omslutande musikföreställning där vi vävs in i en värld av ljus, video och rörelser som berättar om en ål i en mörk brunn, svarta hål, skimrande ytor och svävande guldmynt, en saltvattenpärla i en tyst inlandssjö och om att våga hoppas och sen släppa taget om allt.

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, eftertänksamhet och behandlar personliga ämnen lika gärna som allmänmänskliga. Hon är som en Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Mariam är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har bland annat jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråk-ensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av Ben Frost. Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin Mariam The Believer för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam Wallentin är en artist och konstnär som vågar och som berör.

Detta är en samproduktion producerad av Bohm Bohm Room med residensstöd av Vara Konserthus samt med stöd av Musikverket och Kulturrådet.

Medverkande

Mariam Wallentin, Sång, komposition & regi
Lindha Kallerdahl, Sång
Katinka Fogh Vindelev, Sång
Anja Tietze Lahrmann, Sång
Andreas Werliin, Slagverk
Tomas Hallonsten, Keyboards
Alexander Zethson, Keyboards, piano
Daniel Rejmer, Ljuddesign
Jonatan Winbo, Ljusdesign
Josefin Hinders, Scenografi
Nemo Stocklassa Hinders, Video
Virpi Pahkinen, Koreografiöga
Linn Persson, Kostym