Laddar Evenemang

Tribute to Aretha Franklin

Gotland Big Band & Louise Gardtman

tisdag
17 november 19.00
ORD. PRIS 320 kr Stora salen 2 tim / Paus ARR: Vara Konserthus

Tribute to Aretha Franklin

Gotland Big Band & Louise Gardtman

Aretha Franklin är ett av de största namnen inom soulmusiken genom tiderna och denna konsert är en hyllning till ”The Queen of Soul”. Här får du njuta av Gotland Big Band och Louise Gardtman när de tillsammans framför soulskatter som för alltid kommer att vara förknippade med Aretha Franklin. Repertoaren spänner mellan klassiker som “Do right woman”, “Rock steady” och “Natural woman” till mer oväntade guldkorn som du kanske inte kände till att Aretha Franklin framfört.  Däribland Beatles låt ”The fool on the Hill” och ”Somewhere” som kanske är mest känd i Barbra Streisands version.

Saxofonisten och orkesterledaren Magnus Blom står för Gotland Big Bands arrangemang. Den storartade rösten som tolkar Aretha Franklin tillhör den Göteborgsbaserade sångerskan Louise "Lollo" Gardtman. Tillsamman skapar de en svängig upplevelse som du sent kommer glömma!

Gotland Big Band

Gotland Big Band, som är ett av tre professionella storband i Sverige, har existerat i mer än 40 år. Ensemblen är en viktig arbetsfaktor för de frilansmusiker som behövs för att det ska bli ett fulltaligt storband. Ofta är dessa musiker improvisatörer av yppersta klass och det ger en flexibilitet och möjlighet att skräddarsy bandet för varje produktion. Gotland Big Band blandar erfarenhet och stilkänsla med bra solister – ett homogent storband med spelglädjen som sitt särskilda kännetecken.

Maten
spelar en
viktig roll.