Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Skolföreställning: VÄGUS

Fors Majeure

måndag
25 september 2023
kl 10.00
1 tim / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Skolföreställning: VÄGUS

Fors Majeure

Västra Götalands Ungdomssymfoniker, VÄGUS, behärskar konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon oberörd. Denna kväll inleds med den sceniska konserten Fors Majeure som handlar om vatten i alla dess former. Efter paus blir det Sibelius oemotståndliga Symfoni nr. 2. Allt under ledning av Kim Phipps. 

VÄGUS 

Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Symfoniorkestern förnyas ständigt med unga spelsugna musiker och består av ett 80-tal ungdomar från hela Västra Götaland i åldrarna 13–20 år och leds av dirigenten Kim Phipps. Varje termin åker VÄGUS på turné i Västra Götaland och ger konserter för både vuxna och barn. 

Kim Phipps – dirigent  

Kim Phipps är dirigent för VÄGUS sedan orkesterns start år 2000. Han är utbildad vid King’s College i Cambridge och har senare studerat sång och dirigering i London, München och Manchester. 

Program 

Scenisk konsert – Fors Majeure 
Paus 
Sibelius – Symfoni nr 2 

Medverkande 

Västra Götalands Ungdomssymfoniker 
Kim Phipps – dirigent 
Charlotta Sairio – regissör 

Varför skolföreställning?

Att barn och unga ska kunna uppleva skratt och pirr i magen genom scenkonst är något vi brinner för. Med ett särskilt fokus på detta anordnar vi varje år ett stort antal föreställningar för skolbarn i Vara kommun och för barn som går i skolan i närliggande kommuner.

Mat och dryck

Ingen mat serveras till detta evenemang.